MEDYAYAZAR - Sakarya Barosu Kadın Voleybol takımı, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenlediği 16'ıncı  Türkiye Avukat Spor Oyunları kapsamında Samsun'ndaki turnuvada oynadığı iki maçı da kazandı. Sakarya Barosu, önceki hafta eski kocası tarafından kızının gözleri önünde katlediler Emine Bulut ile vahşete tanık olan kızı adına oynanan maçlara, şiddeti kınayan pankartlarla çıktı.

Turnuvanın ilk maçında Niğde Barosu'nu, ikinci maçta Kahramanmaraş Barosu'nu aynı skorlarla 3-0 mağlup eden Sakarya Barosu Kadın Voleybol Takımı, sahaya "Emeğimiz, Özgürlüğümüz, Mücadelemiz Namusumuzdur" ve "Biz Daha Ölmedik" yazılı dövizlerle çıktılar. Turnuvadaki maçlarda ayrıca Emine Bulut'un ve kızının resminin de bulunduğu "Sevgi İnsanlığın,Şiddet Barbarlığın Kaynağıdır" yazılı pankart açılıyor.

Turnuvadaki son maçlarında  Giresun ve Adana Barosu ile karşılaşacak olan, Antrenör Özhan Ülbağ'ın yönettiği Sakarya Barosu Kadın Voleybol Takımı Nurten Kadı Duman, Merve Çakmakçı, Betül Bedir, Hatice Cavlak, Ayça Elmas, Ceyda Elmas, Berna Kes, Zehra Çelik ve Pınar Köstereli'den oluşuyor. Kafilede Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av. Sezai Duman ile Av. Esra Öztürk de yer alıyor.

19 MAYIS'IN YÜZÜNCÜ YILI...

Bu arada, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen oyunların açılış töreninde konuşan Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, toplumdaki her türlü şiddetin son bulması ve sevginin yeşermesini arzu ettiklerini, bu kapsamda oynanacak karşılaşmaları merhum Emine Bulut ile kızına atfen yapacaklarını söyledi.

Oyunların Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının ve Milli Mücadele'nin 100'ncü yılı dolayısıyla Samsun'da gerçekleştirildiğine işaret eden Gürbüz, şunları kaydetti:

"Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutluyoruz. Böylesine anlamlı bir günde her türlü şiddetin önüne geçmek, dostluk, sevgi ve kardeşliğin gelişmesini amaçlıyoruz. Türkiye Avukat Spor Oyunları içinde yer alan kadınlar voleybol karşılaşmalarını da bu anlamda önemsiyoruz. Karşılaşma sonunda takdim edilecek ödüller, Emine Bulut ve kızı adına verilecek." 
Haber: Serap ÖZER