Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda iki maç oynandı. Lyon, Juventus'u deplasman golüyle eleyerek bir sürprize imza attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 maçları, Covid-19 nedeniyle verilen aranın ardından iki maçla başladı.

İtalya’da oynanan mücadelede Juventus, ilk maçta 1-0 mağlup olduğu Olympique Lyon’u konuk etti. Lyon, 12. dakikada Memphis Depay’ın penaltı golüyle 1-0 öne geçti.

İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken, Lyon’un golünü atan Depay, kendi ceza sahasında elle oynayınca Juventus penaltı kazandı. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo maça eşitliği getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Tur için gol yemeden 2 gol atması gerekn Juventus ikinci yarıda baskılı oynadı. 60. dakikada sahneye yine Ronaldo çıktı ve güzel bir golle takımını 2-1 öne geçirdi.

Ancak, Fransa Ligi’ni 7. sırada tamamlayan Lyon, kalesini gole kapattı ve İtalya şampiyonu Juventus’u turnuvanın dışına iterek 10 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Ronaldo, 37 gole ulaşarak Juventus’ta bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu ve kulüp tarihine geçti. İtalyan ekibinde forma giyen milli oyuncu Merih Demiral, yedek kulübesinde olmasına karşın bu maçta görev almadı.

Gecenin diğer maçında ise İngiltere’de Manchester City ile İspanya şampiyonu Real Madrid mücadele etti. İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanan City, bu maçta da aynı skorla galip gelerek çeyrek finale adını yazdırmayı başardı.

Manchester City’ye galibiyeti getiren golleri 9. dakikada penaltından Raheem Sterling ve 68. dakikada Gabriel Jesus attı. Real Madrid’in tek golünü 28. dakikada Karim Benzema kaydetti.

Manchester City ve Olympique Lyon çeyrek finalde eşleşen ekipler oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşları bugün TSİ 22.00’de başlayacak Barcelona-Napoli ve Bayern Münih-Chelsea maçları ile sona erecek.