2. Lig Kırmızı Grup 1. Hafta maçında Sakaryaspor konuk olduğu 1922 Konyaspor’u ikinci yarıda gelen penaltı golüyle yıktı. Bu sezon mutlak şampiyonluk isteyen yeşil siyahlıları galibiyete Muhammet Reis taşıdı.

İlk yarıda ne futbol ne pozisyon nede gol vardı. İkinci yarıya hızlı başlayan yeşil siyahlılara galibiyet sevini yaşatan gol penaltıdan geldi. Ev sahibi takımın ataklarında kaptan Oğuz kalesinde devleşti.

İLK YARIDA GOL SESİ YOKTU 

Yaptığı flaş transferlerle lige damga vurması beklenen Sakaryaspor sezona üç puanla merhaba dedi. Eksik kadrosuyla gittiği Konya deplasmanında ilk yarıda etkisiz bir futbol ortaya koyan ve beklentileri karşılayamayan yeşil siyahlılar, İkinci Lig Kırmızı Gurubun mütevazı takımı 1922 Konyaspor’a neredeyse hiç pozisyon vermedi fakat rakip kaleye gitmekte de bir hayli zorlandı. Karşılıklı cılız ataklarla geçen ilk 45 dakika başladığı gibi golsüz sona erdi. 

TEK GOL İKİNCİ YARIDA GELDİ

İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Sakaryaspor oldu ve rakibi karşısında art arda pozisyonlar buldu ancak son vuruşlarda isabet sağlayamadığı için gol sevinci yaşamayı hakem Erdem Temel’in penaltı kararına kadar beklemek zorunda kaldı.53. dakikada Devrim Taşkaya’nın yerde kalmasıyla kazanılan penaltı vuruşunda topun başına yeni transfer Muhammet Reis geçti. Top ve kaleci ayrı ayrı köşelere gitti. 0-1. Müsabakada başka gol sesi çıkmayınca maçta bu skorla sona erdi. 

Stat: Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz
Hakemler: Erdem Temel xx, Egemen Savran xx, Çağrıcan Pazarcıklı xx
1922 Konyaspor: Kadem xx, Seydi xx, Ahmet Önay xx, Can Demir xx, Ekrem xx (Gaffar dk. 84 ?), İsmail xx, Mehmet Ali x (Doğan dk. 71 x), Maksut xx, Süleyman xx, Seddar xx, Celal xx
Sakaryaspor: Oğuz xx, Canberk xx, Hakan Aslantaş xx, Burak xx, Berkay xx, Caner xx, M.Reis xx, Mehmet xx (Abdülaziz dk. 82 ?), Çağrı xx, Berk (Ümit dk. 89 ?), Devrim xx (Hasan dk. 76 x)
Gol: M.Reis (dk. 53 pen.) (Sakaryaspor)
Sarı kartlar: Seydi (1922 Konyaspor), Canberk (Sakarya)