Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında, Trabzonspor son şampiyon İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nü (İBFK) konuk etti.

Medical Park Stadyumu'nda oynanan maçın 32'nci dakikasında Başakşehir öne geçti. Baker'den kaptığı top ile ceza yayına giren İrfan Can Kahveci'nin şutunda top savunmadan döndü. Dönen topa tekrar vuran Kahveci, meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelerle buluşturdu: 0-1.

54'üncü dakikada Medipol Başakşehir, farkı ikiye çıkardı. Deniz Türüç'ün pasında ceza alanı sağ çaprazında Edin Visca'nın sert şutunda, top üst direğe çarparak filelerle buluştu: 0-2.

Bu sonuçla son şampiyon Başakşehir, bu sezonki ilk galibiyeti aldı. Başakşehir puanını 4'e yükseltirken Trabzonspor 5 puanda kaldı.

DİĞER SONUÇLAR

Günün diğer karşılaşmalarında, Rizespor Ankragücünü'nü 5-3, Sivasspor deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup etti. Konyaspor sahasında Yeni Malatya ile 1-1 berabere kaldı.

Süper Ligin 5. haftası yarın ve Pazartesi günü oynanacak 5 karşılaşma ile devam edecek. 17 futbolcusunda koranavirüs tespit edilen Hatayspor'un B.B. Erzuumspor ile yapacağı maç ise ertelendi.

18 Ekim Pazar
16.00 FT.Antalyaspor - Gaziantep FK: Koray Gençerler
16.00 Fatih Karagümrük - Kasımpaşa: Erkan Özdamar
19.00 Göztepe - Fenerbahçe: Atilla Karaoğlan

19 Ekim Pazartesi
20.00 Galatasaray - A.Alanyaspor: Tugay Kaan Numanoğlu
20.00 Gençlerbirliği - Y.Denizlispor: Mert Güzenge.