UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, koronavirüs nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalabileceklerini açıkladı.

Uva, bu yaz düzenlenecek EURO 2020 maçları için de ev sahibi ülkerin garanti vermemesi durumunda maçların oynanacağı şehirleri değiştirebileceklerini söyledi.

Euro 2020 futbol turnuvası kapsamında maçlar 12 farklı ülkede oynanacak.

Uva’nın açıklamaları şöyle:

“EURO 2020 konusunda, ev sahibi ülkelerin kararlarına göre hareket edeceğiz. Turnuvayı iptal etmek ya da şehir değiştirmek istemiyoruz. Ancak ev sahibi ülkelerden biri virüse karşı garanti vermezse, bu durumda şehir değişikliğine gidebiliriz.

"Şu an gelişmeleri takip ediyoruz. Her ülkenin durumunu ayrı ayrı değerlendiriliyor. UEFA olarak, her bir ülkenin koronavirüs ile ilgili verdiği kararları takip edeceğiz. Futbolu durdurmak niyetinde değiliz.

“Eğer koronavirüs Avrupa çapında bir tehdit haline gelirse ve istemediğimiz noktaya ulaşırsa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalırız."

İtalya’da bu haftasonu 6 maç seyircisiz 

Yedi kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği İtalya’da bu haftasonu oynanacak altı Serie A maçının seyircisiz oynanması kararlaştırıldı.

İtalya Spor ve Gençlik Bakanı Vincenzo Spadafora, “Kuzey İtalya’da altı bölgede spor etkinlikleri durdurulmuş durumda. Bununla beraber, maçların seyircisiz oynanması talebini kabul ettik" dedi. 

Buna göre, Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Parma-Spal, Sassuolo-Brescia, Sampdoria-Hellas Verona ve Juventus-Inter maçları seyircisiz oynanacak.