Polis, Ankara'da 103 kişinin öldüğü 10 Ekim anmasına katılmak isteyenlere saldırdı. Aralarında ölenlerin yakınlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 insanı anmak için Ulus Metro çıkışında bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, buradan katliamın gerçekleştiği Gar Meydanı’na yürümek istedi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, CHP ve HDP milletvekillerinin de  aralarında olduğu kitle, metro çıkışında polislerce engellendi. Polis, yürüyüşe pandemi gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirtti.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre; yaşanan tartışmanın ardından bir araya gelen kitle örgütlerine polis müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis, ailelere dağılmaları yönünden anons geçiliyor. Polisin anonslarını alkışlarla protesto eden kitle, “Katil devlet hesap verecek” ve “10 Ekim’i unutma unutturma” sloganlarıyla yolu trafiğe kapattı. Oluşturulan insan zinciriyle polisin saldırısı protesto ediliyor.