Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yönetmeliğin 2017 yılında yürürlüğe girmesinden bu yana kıyılan nikah sayısı açıklandı. İçişleri Bakanlığı'nın web sitesinde yer alan açıklamaya göre, dört yılda 38 bin 53 nikah müftülüklerce kıyıldı. 

Açıklamada, "7039 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 2017 yılında düzenleme yapılmış, bu düzenleme ile il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verilmişti. Evlendirme Yönetmeliğinde yapılan değişikli ile hangi müftülüklerin resmî nikâh kıyabileceği Bakanlığımız tarafından belirleneceği düzenlenmişti. Müftülüklere resmî nikâh kıyabilme yetkisi veren bu değişiklik vatandaşlardan yoğun talep gördü. Uygulama başladığı günden bugüne kadar toplam 38 bin053 resmî nikâh müftülüklerce kıyıldı" denildi. 

İLK SIRAYI DİYARBAKIR ALDI

Açıklamaya göre, İl ve ilçe müftülüklerinde en çok nikâh akdi yapılan il Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da 3 bin 547 çiftin nikâh akdi gerçekleştirildi. Diyarbakır’ı sırasıyla; 3 bin 258 nikah ile İstanbul, bin 855 nikah ile Ankara, bin 720 nikah ile Konya, bin 402 nikah ile Van, bin 249 nikah ile Mardin ve bin 74 nikah ile Kahramanmaraş takip etti.