Resmi Gazete'de yayımlanan kararla toplam 770 kişinin mal varlıkları donduruldu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan kararda yer alan isimler arasında Sakarya'dan  FETÖ/PDY bağlantılığı oldukları belirtilen Cemil Yıldırım (45) ve Tahsin Kurt (44) ile DEAŞ bağlantılı olduğu belirtilen Muhammet Çelik (35) bulunuyor. Listede, yurtdışına kaçan eski savcı Adil Öksüz, Adem Yavuz Arslan, Atalay Candelen, Cevheri Güven, Fikret Seçen, Osman Şimşek, Said Sefa, Sevgi Akarçeşme, Tarık Toros, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz gibi isimler de yer alıyor.

Eski HDP EŞ Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş'ın isminin de bulunduğu kararda, 454 kişinin 'FETÖ/PDY', 108 kişinin 'PKK/KCK', 119 kişinin 'DEAŞ, Hizbullah, El Kaide, Tevhid Selam Kudüs Ordusu', 89 kişinin ise 'DHKPC, MLKP, MKP, TKP-ML' gibi örgütlere üye oldukları iddiasıyla malvarlıklarının dondurulduğuna dair liste de yer aldı.

MUMCU’YA SUİKAST DÜZENLEYEN OĞUZ DEMİR

Gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun 1993 yılında bombalı suikast ile katledilmesi davasında araca bombayı yerleştirdiği gerekçesiyle yargılanan 'Tevhid Selam Kudüs Ordusu' yöneticisi Oğuz Demir de listede. Mumcu Suikastı ile ilgili DGM Savcısı Hamza Keleş’in hazırladığı iddianame ile 11 Temmuz 2000 tarihinde 15’i tutuklu 17 sanık hakkında Ankara 2 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) “Umut” adıyla anılan dava açıldı. 2005 yılında sonuçlanan davada Ferhan Özmen, Nejdet Yüksel ve Rüştü Aytufan idam cezasına çarptırıldı. İdam cezaları kaldırılınca hüküm ağırlaştırılmış müebbete çevrildi. Firari sanık Demir’in dosyası ise ayrıldı. Soruşturma aşamasında polisin elinden kaçan Oğuz Demir, 28 yıldır yakalanamadı.

IŞİD YÖNETİCİSİ DE VAR

IŞİD yöneticisi olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İlhami Balı ile birlikte yargılanan Mustafa Demir de listede adı geçenlerden. “Ebu Ali” kod adını kullanan Mustafa Demir çok sayıda olayla bağlantılı olarak aranıyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

6415 sayılı 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun' uyarınca alınan bu karara karşı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunuyor. Malvarlığı dondurma kararı öncesinde Adalet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarıyla Millî İstihbarat Teşkilâtı Başkanlığı ve Hazine Müsteşarlığı ve ilgili kurumlar kapsamlı raporlar hazırlayarak değerlendirme komisyonuna sunuyor