Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında dövüldükten sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasında yargılanan polis memuru Hüseyin Engin'e 'kasten basit yaralama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Engin, daha önce yargılanmış yine aynı cezayı almış, ancak hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

Davanın 21 Ocak 2015'te görülen ilk karar duruşmasında sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl hapis cezası, fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay hapis cezası verilmiş ve kararlar Yargıtay tarafından onanmıştı.

Ancak Engin ise beraat etmişti.

Yargıtay ise Engin hakkında verilen beraat kararını bozdu. Nisan 2017'de yeniden yargılanan Engin, 'kasten basit yaralamadan' 7 ay 15 gün hapis cezası alarak, hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Korkmaz’ın ailesi dosyayı AYM’ye taşıdı ve karara itiraz etti. AYM de ‘Eziyet yasağı ihlal edildi’ başvurusunu kabul edip Engin’in yeniden yargılanmasına karar verdi.

Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, duruşma öncesinde suçun insanlığa karşı işlendiğini, bu yüzden sanığın 'Eziyet' suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Ancak bugün görülen duruşmada ise Engin’e yine aynı ceza verilmiş oldu.

Avukat Erdoğan, kararın takipçisi olacaklarını söyledi ve “Bugünkü kararı da eziyet suçu yönünden yine takip edeceğiz. Hiçbir fail cezasız kalmayacak. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek" ifadelerini kullandı.

Anne Emel Korkmaz da "Benim oğlum toprakta, katilleri dışarıda geziyor. O katiller hak ettiği cezayı alana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Evrensel'in haberine göre Korkmaz ailesi avukatları, kararı temyize götüreceklerini söyledi.

Duruşmalar güvenlik gerekçeleriyle Eskişehir yerine Kayseri'de görülüyordu.

Camide Sultanları eleştiren vaize tepki! Camide Sultanları eleştiren vaize tepki!