Ankara’da özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan İnan Avşar intihar etti. Batıkent’te aracında intihar eden matematik öğretmeni İnan Avşar’ın cenazesi adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Avşar, bir gün önce YouTube’a yüklediği “Elveda” başlıklı videoda eğitim sistemini eleştirmiş, çalıştığı yerlerde kendine mobbing uygulayan isimleri açıklamıştı.

“Bu dünyanın adaleti yok”

Avşar’ın videosundaki bazı ifadeler şöyle:

“Bu dünyanın adaleti yok, kendinizi kandırmayın. bize hayatın çok iyi olduğunu söyleyen insanlar aslında kapitalizmin, vahşi düzenin adamları.”

“Herkes mutsuz, umudunu kaybetmiş, depresyonda. Bu adamdan sana bir fayda gelir mi? Gelmez. Çünkü bu adamı sömüremezsin, sana enerjisi olan, hala kendini kandırmış insanlar lazım. bu adamlar çalışacak ki sen de onların sırtından geçineceksin.”

“Çocuklarınızı okula falan göndermeyin. Şu an okulda çocuklarımızın beyni yıkanıyor. Neslimiz kurutuluyor. Okulunuzu s…. Ben 15 yıldır eğitimciyim. Bu işi çok severek girdim. Çocuklara bir şey öğreteyim ya da çocuklardan da bir şeyler öğreneyim diye. Şunu fark ettim ki, şu an okul ticari bir hapishane. Çocuklarımızın orada şu an beyni yıkanıyor.”

“Hangi okula gidersem gideyim anlaşma yapıyoruz. 30 saat, evet. Bunun üstüne çıkamam, diyorum. Tamam diyorlar ama bir bakıyorum kendimi kırk saat derse girerken buluyorum.”

“Ben artık çocukların yüzüne bakamıyorum. Gidiyorum okula, çocuğa ne katabilirim, onu neye hazırlıyorum? Saçma sapan bir eğitim sistemine.”

“İnsan ister istemez güvenmek istiyor. İnsan insana güvenmedikten sonra bu dünyada yaşamanın ne anlamı var ki?”

Kaynak: gazeteruzgarli.com