Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan yüzlerce asistan hekim bir açıklama yaptı ve "Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise asistan hekimlere destekte bulunarak, "Asistan hekimler köle değildir" diyerek hekimlere destek verdi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan yüzlerce asistan hekim bir açıklama yaparak “Dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. Yaptıkları açıklamada, “İş yükümüzün daha da artacağı bu döneme yorulmuş, emekleri yok sayılmış ve ümitsiz giriyoruz” diyen hekimler sonbahar ve kış mevsimiyle birlikte solunum yolu hastalıklarının artmasıyla üzerlerindeki yükün de artacağını belirtti.

TTB de sosyal medya hesabından asistan hekimlere destek vererek “Asistan Hekimler köle değildir. Ağır çalışma koşulları düzeltilsin, ek ödeme adaletsizliği giderilsin” paylaşımında bulundu.

“Her geçen ay nöbetler arttı, yemek için sadece 15 dakikamız var”

Hekimler yaptıkları açıklamada, normalleşme süreciyle birlikte artan vakalardan sonra kendi klinikleri dışında acil durum hastanelerinde 8-12-16-24 saatlik nöbet tutmaya başladıklarını dile getirdi. Hekimler, “Her geçen ay nöbet sayılarımız arttı. Nöbet ertesi dinlenmeden kendi kliniklerimizde çalışmaya devam ettik. Bunun üstüne polikliniklerde kan istekleri, barkod basma, görüntüleme istemleri, PCR istemleri hep asistan hekimlere verildi. Her itirazımızda bastırılmaya çalışıldık, ‘sekreter az, personel az siz yapacaksınız’ dediler. Nöbetimiz süresince 10 saniyelik bile boşluk olmadan hasta bakıyoruz, ekstra sekreter işleri de üstüne eklenince hastalara ayrılan süre azalıyor” ifadelerini kullandı.

“Molalarımızda ‘yerimize döndük mü’ diye taciz ediliyoruz”

Resmi molalarının dahi olmadığını aktaran asistan hekimler, kendi aralarında dönüşümlü ara vermeye başladıklarını söyleyerek “Yemek yiyebilmek için nöbet arkadaşlarımızla dönüşümlü 15’er dakika ara verdiğimizde dâhi sekreter ve güvenlik görevlileri tarafından sürekli ‘yerimize döndük mü’ diye taciz ediliyoruz” diyerek zor şartlarda çalıştıklarını dile getirdi.