Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında bir patlama meydana geldi. Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, "Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sıralarında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır" denildi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, olay yerinde yaptığı açıklamada madende toplam 49 kişinin bulunduğunu belirterek 8 kişinin kendi imkanlarıyla madenden çıktığını, 6 kişinin yaralı kurtarıldığını söyledi. Maden ocağından çıkan bir işçi yaşananlara ilişkin, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" diye konuştu.

Ercan deprem açısından en güvenilir 21 şehri açıkladı Ercan deprem açısından en güvenilir 21 şehri açıkladı

AFAD: Patlama trafo kaynaklı

AFAD'dan daha sonra yapılan açıklamada ise patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağındaki patlama nedeniyle Bartın Amasra'ya gidiyor. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada da, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve 3 savcının görevlendirildiği bildirildi.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Vardiyada 90'a yakın işçinin olduğu bilgisi paylaşıldı.