Adana Ceyhan bölgesinde binlerce arı ve balık öldü.Ölümlerin  nedeni olarak, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikalardan yeterli arıtılmadan çıkan kimyasal atıkların, bir süredir Ceyhan Nehri'ne dökülmesi gösterildi.

Yemekli mevlit bulma grupları yaygınlaşıyor Yemekli mevlit bulma grupları yaygınlaşıyor

Paylaşılan fotoğraflarda nehirde ölen balıklar ve kovanlarının çevresindeki binlerce cansız arı görülüyor. Arıcılar da nehre dökülen atıkların ardından kötü bir kokunun çevreyi sardığını ve arılarının ölmeye başladığını aktarıyor.

Bölgede çiftçilik ve arıcılık yapan Hacı Aslan, kovanlarındaki arıların nehirden su içtiğini ve kimyasal atığın suya karışması nedeniyle çoğunun öldüğünü söyledi.

Arılar suyu içtikten sonra kovana kendilerini zor atıyorlar. Şimdiye kadar böyle bir şey yoktu. Bu kimyasallar suya döküldüğünden beri binlerce arımız öldü. Vicdanımız bunu kabul etmiyor. 6 çıta arımız vardı, 3 çıta kaldı. Şimdi bile can çekişenleri gördünüz. Böyle devam ederse ne arı kalır ne de başka bir canlı burada yaşar. Balık, yılan, böcek, hepsi bu nehirden su içiyor. Tarlalarımıza da su buradan gidiyor. Oralar da zehirleniyor."