Fethullah Gülen cemaatine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TSK’ya yönelik İzmir merkezli 26, İstanbul merkezli 15 ilde operasyon başlatıldı. İzmir ve İstanbul'da şimdiye kadar toplam 146 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında pilot, albay, yarbay ve eski Ege Ordusu Komutanı emir subayının da olduğu bildirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir dahil 26 ilde çoğunluğu muvazzaf asker 110 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 26 ilde belirlenen adreslere eş düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 89 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL MERKEZLİ 15 KENTTE OPERASYON

TRT Haber’de yer alan bilgiye göre İstanbul merkezli 15 ilde de Gülen cemaatine yönelik düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi polislerince yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında kapatılan askeri okulların öğrencileri, meslekten ihraç edilmiş ve aktif görevdeki subay ve astsubaylar ile emekli albayların da bulunduğu 57 kişinin gözaltına alınması için operasyon başlatıldı.

Ekiplerce 15 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

EV HAPSİNDEKİ ESKİ EGE KOMOTANI EMİR SUBAYI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Yargılandığı FETÖ davasında ev hapsi kararıyla tahliye edilen eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk yeniden gözaltına alındı.

Operasyonun devam ettiği bildirildi.