Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin uzatıldığını açıkladı. 

Kalın'ın duyurduğu kararlara göre 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 38 general ve amiral emekliye sevk edildi. İki kuvvet komutanı da emekli edildi

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Milli Eğitim Bakanı Özer'in yanı sıra geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Avsever YAŞ'ta ilk kez yer aldı

YAŞ heyeti toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne "Aziz Atatürk, YAŞ üyeleri olarak huzurunda bulunuyoruz. Zatı alinizi ve kahraman şehitlerimizi anıyorum. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti kritik döenmde bölgesinin istikrar ve güven abidesi olarak yükselişini sürdürmektedir. Kahraman ordumuz milletimize güven aşılamaktadır. Terörle mücadeleden sınırötesi operasyonlara kadar elde edilen üstün başarılar TSK'nın gücünü, etkinliğini ve yeteneğini ortaya koymaktadır. Ruhun şad olsun" yazdı.