Gazeteci Cüneyt Özdemir AKP ile film ve diz platformu Netflix arasında süren görüşmelerin restleşme ile sonuçlandığını öne sürdü.

Özdemir'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre,  AKP'nin görüşmede filmlerdeki eşcinsellik görüntülerinin çıkarılmasını istedi ancak Netflix bu talebe olumsuz cevap verdi ve Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu .

Özdemir, söz konusu görüşmeyi aktardığı paylaşımında,"Ak Partinin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix'i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak?" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cüneyt Özdemir'in programında Netflix'te eşcinsel bir hikayeyi konu alan dizi için "Şimdi şöyle bir şey oldu geçenlerde. Netflix bir dizi istedi. Dizinin senaryosu hazırlandı ve dizi bir eşcinsel hikayesiydi. Orada Osman isminde bir eşcinsel üzerinden yerli yapım firmasına bir dizi yapım teklifi verdi Netflix" demişti.

Ünal'ın adını vermediği yapım Nefflix'te yayınlanan 'Aşk 101' dizisiydi. Dizinin yayınlanan versiyonunda Osman isimli karakterin eşçinsel olmaması sosyal medyada "sansür" olarak yorumlanmıştı. 

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü yazısında Netflix’in bir Türkiye yapım şirketine ısmarladığı bir işin, RTÜK’ün müdahalesi sonucu iptal edildiğini belirtmişti.