Aralarında Hakan Gülseven, Temel Demirer ve Taylan Kulaçoğlu’nun kızkardeşi Özen Kulaçoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda isim İstanbul’da polis baskınıyla gözaltına alındı.

İsimsizler Hareketi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma neticesinde avukat Tamer Doğan, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) sözcüsü Perihan Koca, yazar Temel Demirer, gazeteciler Zeynep Kuray ve Hakan Gülseven, Özen Kulaçoğlu ve oyuncu Defne Halman hakkında gözaltı kararı olduğunu duyurdu.

Tamer Doğan, Perihan Koca, Hakan Gülseven, Özen Kulaçoğlu ve Temel Demirer evlerine düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alındı.

Gazeteci Zeynep Kuray'ın evine polis baskını yapıldığı ancak, kendisinin evde olmadığı için gözaltı işlemi yapılmadığı öğrenildi. 

AA: 24 gözaltı var

Anadolu Ajansı (AA) operasyonu, "Sosyal medyada 'İsimsizler Hareketi' adı altında provokatif paylaşımlarda bulundukları belirlenen 24 şüpheli gözaltına alındı" ifadeleriyle duyurdu.

TÖP'ten açıklama

TÖP sözcüsü Perihan Koca'nın gözaltına alındığı TÖP twitter hesabından duyuruldu:

“Battıkça saldırıyorlar. Bu sabah Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve dönem sözcüsü Perihan Koca, ev baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak ‘Sosyal Medya Yoluyla Darbeye Teşebbüs’ gösteriliyor."