Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'daki Strateji Kampı'ndaki konuşmasında Tank Palet Fabrikası'nın  Katar ortaklı BMC'ye bedavaya verilmesine tepkisini sürdürdü ve  ""TankPalet peşkeşi vatana ihanettir! Destekleyenler, ses çıkarmayanlar da vatana ihanete ortak oluyor demektir" dedi. kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, kampın ikinci oturumunda yaptığı konuşmada, Tank Palet Fabrikası ile şunları söyledi:

  • “Gelelim TankPalet Fabrikasına... Burası 1. Ana Bakım Komutanlığıdır. Avrupa’nın en büyük Tank entegre tesisidir. Değeri 20 milyar dolardır. Türkiye’nin en büyük ARGE birimi buradadır. Fırtına OBÜS’leri burada yapılır. Bu fabrikayı nasıl talan edebiliriz?”
  • “BMC’ye hiçbir firmaya verilmeyen destek veriliyor. Arazi, teşvik her şeyi veriyorlar. Ne yapması lazım Milli Tank yapacak. Tüm bu verilenlere rağmen tankı nasıl üreteceğim diyor? Gel ordunun TankPalet fabrikası var diyor.”
  • “Ordunun TankPalet fabrikası satılamaz. Bir ordu kendi fabrikasını yabancı bir ülkeye satar mı? Biz kıyameti koparınca ‘Bu özelleştirme değil’ dediler. Ama bu senin Resmi Gazete'nde yayınlanıyor. 9 soru sorduk. Hala cevap yok.”
  • “Milliyetçi kardeşlerime sesleniyorum. Hangi ülke askeri fabrikasını başka bir ülkeye peşkeş çeker? Bana milliyetçilik dersi vermeye çalışanlara söylüyorum. İşte milliyetçilik budur. Milliyetçilik, milli fabrikana sahip çıkmaktır.”
  • “1105 nolu gizli bir kararname çıkardılar. İyi ki CHP var. Biz o kararnameyi bulduk ve ortaya çıkardık.” 
  • “TankPalet fabrikası ihalesiz ve bedava Katar’a teslim edildi. 25 yıllığına veriyorsun, kuruş almıyorsun. Ülkücü ve AK Parti’li kardeşlerime sesleniyorum. Sizin vicdanınıza sığıyor mu? Benim sığmıyor. Ülkemi, bayrağımı seviyorum, askerlerimi seviyorum.”
  • “TankPalet peşkeşi vatana ihanettir! Destekleyenler, ses çıkarmayanlar da vatana ihanete ortak oluyor demektir.”
  •  “İşte bunları söylediğim için dokunulmazlığımı kaldırın diyorlar. Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz!”