Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce, Hayat Eve Sığar (HES) Kodu Sorgulama Sistemi hakkında resmi yazı hazırlanarak, ilgili genel müdürlüklere gönderildi.

Buna göre, kişilerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) açısından risk durumlarının sorgulandığı HES kodu uygulaması ile e-Devlet Sistemi arasında servis entegrasyonu yapıldı.

Bianet'te yer alan habere göre, kurumlar arası Goverment to Goverment (G2G) erişim şeklinde hizmete sunulan sistemle, tüm kurum ve kuruluşlar "HES" sistemi ile entegre olabilecek.

Bakanlıkların merkez teşkilatları, en az 500 çalışanı bulunan kamu kurumları ve iş yerleri G2G servisini kullanarak kendi otomasyon sistemleri üzerinden HES kodu sorgulaması yapabilecek. Bu sorgulama sonucunda kendileri ile paylaşılan HES kodlarına sahip kişilerin koronavirüs bakımından riskli olup olmadığı bilgisini görebilecek

İlgili kurum ve kuruluşların https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/ adresinde bulunan kurumsal entegrasyon başvuru formunu elektronik ortamda doldurup, e-imza ile imzalandıktan sonra G2G servisini kullanma taleplerini ve formu dolduran kişinin yetkili olduğunu belirten resmi yazı ile Bakanlığın Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne iletmeleri durumunda yetkilendirmeler yapılacak.

500'den az çalışanlı kurumlar

500'ün altında çalışanı bulunan kurum ve iş yerlerinin ise Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden karekod/HES kod sorgulama ekranını kullanarak veya e-Devlet üzerinden tekli veya toplu HES kodu sorgulama hizmetlerini kullanarak kişilerin koronavirüs anlamında risk durumlarını sorgulamaya devam edebilecek.