Mühendis, mimar ve şehir plancıları Gezi Parkı Davasında verilen cezalara karşı imza çağrısı başlattı.

Meslektaşlarını imza vermeye davet eden 202 mühendis, mimar, şehir plancısı “#GeziyiSavunuyoruz: Gezi Davası Tutsakları Serbest Bırakılsın” dedi.

Açıklamada özetle şöyle denildi:

“25 Nisan’da görülen Gezi Parkı Davası’nda Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi ve Osman Kavala hakkında ağır hapis cezaları verildi.  

"Kararın karşısındayız"

“Gezi Parkı Direnişinde, parkına, kentine, memleketine, onuruna sahip çıkan milyonlarca insan gibi biz mühendisler mimarlar şehir plancıları da Gezi Parkı’ndaydık, bugün de hukukun zedelendiği kararın karşısındayız, buradayız.

“Tıpkı mesleki teknik bilgisini ve hayatını yaşanabilir bir kent mücadelesine adamış Mimar Mücella Yapıcı gibi; tıpkı kentine, mesleki sorumluluğuna sahip çıkarak Gezi Parkı mücadelesinde yer alan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman gibi; tıpkı mesleğini kentin ve emeğin hakları için kullanan Avukat Can Atalay gibi.

"Arkadaşlarımız yüz akımız"

“Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Direnişi Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımızın da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçası olduğunu, somut deliller olmadan hukuki değil siyasi kararlar ile tutuklanan, hapis cezası verilen bu değerli insanların arkasında olduğumuzu bu çağrı ile duyuruyoruz.

“Bu ülkenin üreten, mesleki bilgisini, sorumluluğunu aydınlık bir gelecek için kullanmayı ilke edinmiş mühendisleri, mimarları şehir plancıları olarak; adalet için, karanlığa karşı verilen mücadelede en ön sıralarda olacağımızı ve korkmayacağımızı ifade ediyor ve parklarımıza, kentlerimize, meslek onurumuza sahip çıkacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz"

İmza vermek için TIKLAYIN