Pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda insanın katılığı anma programında Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın kısa bir açıklama yaptı. 

Beşinci yılında görülmeye başlanan Tahir Elçi davasına değinen Cihan Aydın ilk duruşmaya dair izlenimini aktardı ve ''soruşturma sürecindeki cezasızlık politikası aynı şekilde mahkemeye de sirayet etmiş durumda'' dedi:

''Tahir Elçi'nin aramızdan koparılışından sonra ne değişti derseniz, 'şark cephesinde' değişen bir şey yok, toplum olarak hapsedilmeye çalışıldığımız karanlık, daha da zifirileşti. Bu ülkede artık hiçbir yurttaşın hukuk güvenliği yok. Seksen milyon insan olağan şüpheli, her sabah kırılan ya da çalınan kapılar, gözaltına alınan onlarca kişi haberiyle güne başlamak rutin bir hale geldi.''

İşkence, yasadışı öldürmeler, kadın cinayetleri, çocuk istismarları, çevre katliamlarının arttığını, yargının 'sağır edici sessizliğine' tanıklık ettiklerini söyleyen Aydın, Kürt Meselesinin barışçıl çözümü konusunda Tahir Elçi'nin bıraktığı noktanın çok gerisine düşüldüğünü, meselenin tümüyle güvenlik bürokrasisine terk edilmiş olduğunu söyledi.