Rize'de yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle iki kişi öldü. Güneysu ilçenin Yüksekköy köyünde bir ev yıkıldı. Bölgede haber alınamayan 3 kişi için de ihbar yapılmasıyla kayıp sayısı 6'ya yükseldi.

Rize'de dün (14 Temmuz) öğleden sonra başlayan ve kentin tamamında etkili olan şiddetli sağanak yağış sel ve heyelanlara neden oldu.

Dün öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu sel ve heyelanların yaşandığı Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyü muhtarı Adem Yanık kayboldu. Aramaların  ardından Yanık'ın cesedi evinin yüz metre aşağısındaki dere yatağında bulundu.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Orta Mahalle'de yıkılan binanın enkazından bir kadının cesedi gece geç saatlerde çıkarıldı.  Yaşamını yitirenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Öte yandan ekipler, Muradiye beldesinde mahsur kalan bir kadını kurtardı.

Yollar kapandı, tarım arazileri zarar gördü

Şiddetli sağanak sebebiyle bazı yolların ulaşıma kapandığı Rize'de, 100'e yakın köy selden etkilendi, tarım arazileri zarar gördü. Bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını ise su bastı.

Yağışın etkilediği Güneysu ilçesi İslahiye köyü ile Hemşin ilçesi Levent köyünde bazı yollar, yer yer yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Güneysu Merkez Mahallesi'ndeki derenin taşması sonucu ilçe merkezi sular altında kaldı, 10'a yakın araç sel suları nedeniyle hasar gördü.