Şarkıcı Gülşen, savlılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği nöbeti sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Evinden alınarak ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen  Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen'e eşi Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti. 

Gülşen, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yazılan sevk yazısında, Gülşen'in sözlerinin tepkilere neden olduğu, bu tepkilerin, özellikle sosyal medyada yapılan çok sayıda paylaşım ve yorumla gündem olduğu ifade edildi.

Yazıda, ''soruşturma konusu sözlerin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturacak şekilde kamu güvenliğini bozucu ve sarsıcı niteliğe haiz olduğu, bu şekilde halkın farklı özelliklerine sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik içirmesi nedeniyle TCK 216/1. maddesinde düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçunun unsurlarını oluşturduğu, bu kapsamda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve CMK 100. maddede yazılı tutuklama sebeplerinin bulunduğu'' belirtildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği,  Gülşen'i Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçuyla tutukladı..