Şırnak’ta kız çocuğunu istismar ederken yakalandığı iddia edilen uzman çavuş A.A'ya ilişkin açıklama yapan Valilik, A.A.'nın "aşırı derecede alkollü" olduğunu belirtti.

Şırnak'ta bir kız çocuğunu istismar ettiği iddia edilen uzman çavuş yurttaşlarca yakalandı.

JinNews’te yer alan habere göre, Şırnak merkezde bulunan bir sitede dün akşam (14 Temmuz 2020 Salı) uzman çavuş A.A. 13 yaşında bir kız çocuğunu istismar etti.

Şırnak Barosu olaya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"14.07.2020 günü 23:00 sıralarında çocuk H.’ye karşı çocuğun cinsel istismarı olayının adli makamlara intikali ile süreç yakından takip edilmiş gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarf edilmiştir. Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır.   

“Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz." 

Elçi: Takipçisiyiz

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi de Twitter'dan yaptığı açıklamada baro yönetim kurulu ve insan hakları merkezinin olayı takip ettiğini duyurdu

Sosyal medyadan da tepki

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, çevredeki yurttaşlarca olay sonrasına dair çekilen görüntüleri Twitter hesabından paylaştı. 

“Çocuklarımızın geleceğini tacizcilere bırakmayacağız Dün gece Şırnak Şaranlar sitesinde bir uzman çavuş 10 yaşındaki bir çocuğu taciz etmiştir Görgü tanıkları da yaşanan taciz olayını teyit etmiştir Yargı derhal gereğini yapmalıdır Olayın peşini asla bırakmayacağız.”

Cinsel istismar girişimi öğlen saatlerinde kent merkezinde toplananlarca protesto edildi.  Sosyal medyada da binlerce kullanıcı #susmaşırnak etiketiyle yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini gösterdi. 

A.A'dan "Alkollüydüm" bahanesi!

Şırnak Valiliği de açıklama yaptı, şöyle dedi: 

“15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır.

"Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

A.A. tutuklandı

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Uzman Çavuş A.A., savcılık ifadesinde alkollü olduğunu belirtti, suçlamaları reddetti. A.A. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.