Türkiye'nin dört bir yanında çalışan 13 farklı sivil toplum örgütünün hikâyesi karikatürist Emrah Ablak'ın çizgileriyle buluştu.

Sivil Hikâyeler adı verilen çalışmada çocuk haklarından engelli haklarına, roman haklarından gençlik haklarına kadar farklı başlıklarda çalışan sivil toplum örgütlerinin umut veren hikâyeleri anlatılıyor.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirdiği ve video çizgi roman serisi olarak tasarlanan 'Sivil Hikâyeler’ çalışmasında daha iyi bir dünya için mücadele eden ve iyilik gücünü içinde barındıran sivil toplum örgütlerinin çalışmaları aktarılıyor.

Türkiye’deki sivil toplum çalışmalarının daha fazla insana ulaşması hedefiyle yapılan çalışma, sivil toplumun gücünü ve ortaya çıkardığı değişimi göstermeyi amaçlıyor.

Emrah Ablak’ın karikafilmlerinde hayat bulan Sivil Hikayeler’de Karadeniz yaylalarından Gaziantep’e, Ankara’dan Denizli’ye, İstanbul’dan Van’a, İzmir’den Diyarbakır’a uzanılıyor ve Roman bir kadının başarı öyküsünden engelli bir bireyin karşılaştığı sorunlara, blues müziğin özgür sesli kadınlarından doğayı savunanlara, özgürlüğünden yoksun gençlerden hayvanların yaşam hakkı savunusuna kadar pek çok farklı hikaye anlatılıyor.

Sivil toplumun gücüne kulak verme çabasının ürünü olan Sivil Hikayeler ile Türkiye’deki sivil toplum çalışmalarının kamuoyu nezdinde daha fazla etki uyandırması ve Türkiye'deki sivil alanda çalışma yapan kişilere ilham olması umut ediliyor.

Sivil Hikayelere konuk olan sivil toplum örgütleri şöyle;

-   Gençlik Örgütleri Forumu -

-   Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM)

-   Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği (Öz-Ge Der)

-   Kırkayak Kültür

-   Sıfır Ayrımcılık Derneği

-   Laz Enstitüsü

-   Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP)

-   Denizli Otizm Derneği

-   Kaz Dağları Kardeşliği

-   Blues Derbeği

-   Eğitimde Görme Engelliler Derneği

-   Rengarenk Umutlar Derneği

-   Genç LGBTİ+