Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen 'Roman Kahramanlar Festivali'ni eleştirip, öğretmenleri hedef gösterdi. Sofuoğlu'nun bu paylaşımına sosyal medyadan tepki yağdı.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakıroğlu'nun söz konusu etkinliği eleştiren payaşımını aklıntılayarak, "Eşini defalarca aldatan, intiharcı, ahlaksız Madam Bovari, Osmanlıya karşı savaşmış Servantesin Donkişotu, İstanbul muhakkak bizim olacak diyen Türk, Müslüman düşmanı Dostoyevskinin Raskolnikovu masum yavrularımıza oynatılıyor. Bunu yapanların bir kısmı da TÜRK Edebiyatı Hocası" diye yazdı.

Sofuoğlu'nun bu paylaşımını destekleyen olduğu gibi çok sayıda kişi tepki gösterdi. Bu tepkilerden bazıları şöyle:

  • Murtaza’yı, Yaşar’ı, Yusuf’u geçtim Kaşağı’daki at bile olsa yeterdi bize
  • Sizin o kötülediğiniz kitaplar ve karakterler insanlara bakış açıları kazandırıyor. Hayatta görmeyecekleri insanları, olayları tanıyorlar. Yaşayarak değil, okuyarak öğreniyorlar.Hata yaparak değil, öngörüyle yaklaşıyorlar. Oturup biraz kitap okuyun ki sığ zihniyetiniz son bulsun.
  • Ozan yakan, şair asan, yazarları hapse atıp sürgüne gönderenlerin çocukları bunlar. Tabii ki roman karakterleriyle savaşıp onlara hakaret ederek mutlu olacak :))
  • Hocam sen de bir "Suç ve Ceza" yaz da okuyalım. Dünyada beğendiğiniz ne var anlamak mümkün değil.
  • Şaka herhalde...Eleştirel düşünme becerisi, karakter analizi gibi şeyleri duymadınız sanırım ömrünüzde kötü karakterleri okumazlarsa kendilerini hayata nasıl hazirlayacaklar ve üzerine düşünebilecekler? Gerçi sizin de amacınız düşünmeyen bir Z kuşağı sanırım
  • Amaninnn ne büyük günaha girmişler... Ne kadar kirli düşüncelere sahipsiniz..Bu projeyi hayata geçiren öğretmenlerin sonuna kadar arkasındayız
  • Akıl sağlığınız yerinde değil sanırım. Kurgu karakterlerle kavga ediyorsunuz. Evet, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak meslektaşlarımı destekliyorum.
  • İçiniz kötü sizin
  • Merak ettiğimden soruyorum, gençlere milli edebiyatı sevdirecek 'ben büyük bir medeniyetin parçasıyım' coşkusunu hissettirecek o muazzam heyecanı ateşleyen bir faaliyetin parçası oldunuz mu? Reddettiğiniz neyin daha iyisi ile varlığınızı ve sorumluluğunuzu ortaya koydunuz?