Suruç'ta 33, Sultanahmet'te ise 10 turistin katledildiği saldırılarda bombayı temin eden ve Türkiye'ye getirilmesini sağlayan Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın Şanlıurfa'da yakalandığı açıklandı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te, Kobani'deki çocuklara oyuncak götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada düzenlenen bombalı saldırıda 33 kişi can verirken, 100'den fazla kişi yaralandı. IŞİD'in üstlendiği bu canlı bomba saldırısının ardından 13 Ocak 2016 yılında da bu kez İstanbul Sultanahmet'te turist kafilesi hedef alındı. Bu canlı bomba saldırısında ise 10 Alman turist öldü.

ORTAK OPERASYONLA ŞANLIURFA'DA YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, MİT ve polisin ortak operasyonu sonucu, Suruç ve Sultanahmet saldırılarında bombayı temin eden IŞİD üyesinin, Şanlıurfa'da yakalandığı duyuruldu.

Bakanlıktan operasyona ilişkin şu açıklama yapıldı: "2016 yılında 10 Alman vatandaşın hayatını kaybettiği Sultanahmet ve 2015 yılında 33 kişinin hayatını kaybettiği Suruç saldırılarının patlayıcılarını temin eden ve Türkiye’ye getirilmesini sağlayan DEAŞ örgüt mensubu Azzo Halaf Süleyman El Aggal, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Daire Başkanlığı’nın ortak operasyonuyla Şanlıurfa’da yakalandı."