Tarihçi İlber Ortaylı'nın sunucu Cansu Canan Özgen ile Instagram üzerinden yaptığı yayın sonrası, kameranın kapandığını düşünerek Özgen’e “Maşallah, şuna bak” demesi tepki çekmişti.

Ortaylı, Hürriyet gazetesine konuşarak, “Taciz ve kompliman arasında fark var. Güzel, akıllı ve başarılı olana maşallah denir. Başka ne denir ki?” diyerek yanıt verdi.

Bir iltifatı, bir takdiri, bir maşallahı alıp... Üzerinden #metoo hareketi benzeri bir taciz devşirmek akıl alır gibi değil. #metoo hareketi bu kadar basit mi? Türkiye’nin bu konuda zaten ciddi bir problemi var. Her şey bu kadar basitleştirilmemeli. Biraz Catherine Deneuve okusunlar.

Ben bu hanımla kaç zamandır program yapıyorum. Gerçekten iyi. Kendini geliştirdi, TV dünyasında Türkçesi en iyi olanlardan. Okuyor, soruyor, saçmalamıyor. Giyimi, kuşamı, makyajı, duruşu, eli yüzü güzel. Ben ona her zaman ‘maşallah’ derim. Gerçekten aptallar! Taciz lafları türemiş. Olacak iş değil. Onların anladığı türden maşallah değil bu. Türkiye’de sosyal medya Agora. Herkes konuşuyor, fazla gürültü var.