Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Milli Uzay Programı tanıtım toplantısında “Bir Türk vatandaşını uzaya göndermeyi hedefliyoruz” sözleri üstüne uzaya giden kişinin ezan okumasını önerdi.

Gazete Duvar’ın ANKA Haber Ajansı’ndan aktardığı habere göre Ünal özetle şunları dedi:

"Ulvi bir davet olan ezan, günde beş defa insanlığa okunan ilahi bir çağrıdır. Ezan, bütün insanların kalbine ilahi huzurun bir ikramıdır. Ezan, namaza davetin yanında, hürriyetin ve hakimiyetin de sembolüdür.

“(…) Müslümanlar ezanla birlikte ortak anlayışlara sahip olduklarını bilirler ve birlikteliğin hazzını yaşarlar. Bunun içindir ki, dünyamızın dışında, uzayda ayda da ezanın fiili olarak okunmasını sağlayalım.

“Türkiye’mizde tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor, ezan sesini fiili olarak, uzaydan dünyaya dinletelim. Tarihe not düşelim. Bilimsel başarıyı böyle taçlandıralım.”

“Bilim Kurulu’nda Diyanet’ten temsilci olsun” demişti

Ünal Nisan 2020’de “Koronavirüs ile mücadele için oluşturulan Bilim Kurulu’na Diyanet’ten de temsilci olması için, konuyu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya yazılı olarak ilettik" demişti. 

Ünal, bu temsilcinin sağlık çalışanları ve vatandaşları manevi anlamda desteklemesinin önemli olduğunu savunmuştu.