Yeni bir araştırma, bazı erkeklerin kendi orgazmlarına karşı alerjik reaksiyon gösterebileceğini ortaya koydu.

Alerji kas güçsüzlüğü, hapşırma, öksürük veya ateş gibi ani grip benzeri semptomlarla kendini gösteriyor.

Erkeklerin orgazmlara alerjisi olduğunda gösterdiği semptomlar arasında konuşma, konsantrasyon ve hafıza sorunları da yer alabiliyor.

Post-orgazmik hastalık sendromu olarak bilinen bu reaksiyonlar birkaç günden bir haftaya kadar sürebiliyor ve erkeğin kendi spermine gösterdiği alerjik veya otoimmün bir tepkiden kaynaklanabiliyor.

Oakland Üniversitesi William Beaumont Tıp Fakültesi'nden çalışmanın ortak yazarı Andrew Shanholtzer, 60'a yakın vaka tespit edildiğini fakat "çok daha fazlasının" bu rahatsızlıkla yaşıyor olabileceğini söyledi.

Shanholtzer, "Bırakın halkı, birçok sağlık hizmeti sağlayıcısı bundan habersiz. Pek çok hasta var ama yetersiz teşhis konmuş olması neredeyse kesin" dedi.

Tedavi için umut var
Shanholtzer, kendisinin ve ekibinin bu rahatsızlıktan mustarip 27 yaşındaki bir genci başarıyla tedavi ettiğini söyledi.

Hastanın bu rahatsızlığı 18 yaşındayken, orgazm olduğunda öksürdüğünü, hapşırdığını, burnunun aktığını ve kollarında kurdeşen benzeri bir döküntü olduğunu fark ettiğinde ortaya çıkmış. Hasta, yüzündeki ve boynundaki lenf bezlerinin şiştiğini ve ne kadar boşalırsa semptomların o kadar kötüleştiğini de söylemiş.

Araştırmacılar, Urology Case Reports adlı bilimsel dergide, "Hasta, semptomlarının rahatsız edici doğası nedeniyle, herhangi bir cinsel aktiviteden veya romantik ilişkiden aktif olarak kaçındı" ifadelerini kullandı.

Hasta aile hekimlerini boşuna ziyaret ettikten sonra, bilim insanlarından oluşan ekip farklı tür antihistaminikleri denemiş ve feksofenadin adlı bir tedavinin hastanın semptomlarını yüzde 90'a kadar hafifletebileceğini bulmuş.

Tatilde alınan kiloları nasıl vereceğiz? Tatilde alınan kiloları nasıl vereceğiz?

Shanholtzer, alerjinin testislerdeki bir enfeksiyon veya yaralanmadan kaynaklanabileceğini ve bunun da kan dolaşımına mikroskobik miktarlarda sperm sızmasına yol açabileceğini söyledi.

Vücuttaki bağışıklık hücreleri, bulunan yabancı maddelere saldırmak için eğitilmişlerdir.

Spermi besleyen, çevreleyen ve bağışıklık hücrelerinden izole tutan Sertoli adlı özel hücreler var. Sertoli hücreleri zarar gördüğünde, sperm ilk kez bağışıklık sistemine maruz kalır ve bağışıklık sistemi bir virüs veya yabancı bakteriymiş gibi sperme saldırır.