Erenler’de yaşayan inşaat işçisi Bülent Çakmak ve ev hanımı Esma Çakmak’ın SMA hastalığına yakalanan çocukları Eymen Çakmak’ın tedavisi için zaman iyice daralıyor. Boğazı trakeli (delik) olduğu için 2 yaşına kadar tedavi olması gereken Eymen'i8 sadece 31 günü kaldı ve şimdiye kadar tedavisi için gereken 2 milyon 3 bin euronun yalnızca yüzde 8'i toplanabildi.

Eymen'in tedavisi için gereken paranın toplanabilmesi için sürdürülen kampanya, aileye destek olan bir grup gönüllü tarafından aralıksız sürdürülüyor. Ulaşılabilen mecralarda onlarca yardımsever katkıda bulunmaya çalışıyor, ancak zamanla yarışıldığı için  ne yazık ki bu yeterli olmuyor. Eğer önümüzdeki 31 gün içinde söz konusu yardım toplanamazsa, Sakarya bir çocuğun eriyip tükenmesine seyirci kalmış olacak.

ÇARESİZ ANNENİN ÇIĞLIĞI

Çözüm bulunamadığı için çaresizliği her geçen gün artan anne Esma Çakmak, sososyal medyadan yaptığı paylaşımda şöyle seslendi:

"Eymen trakeli (boğazı delik) olduğu için 2 yaşından önce tedaviyi olması gerekiyor. Eymen’in sesi ne zaman duyulacak, bir anne olarak sadece evladımın yaşanmasını istiyorum. Çok mu şey istiyorum, lütfen Eymen'i kendi evladınız yerine koyun. Oğlumu hepbirlikte yaşatalım"