Beslediği sokak hayvanlarının başaları için tehlike yarattığı iddiasıyla komşusu olan belediye yetkilisi arafından sürekli şikayet edilen Selma Ağvalı, son olarak 22Ekim’de görülen davada 500 TL para cezasına çarptırıldı. 

Kocaali Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, susma hakkını kullanma- yan ve süre istemeyen Ağvalı, kendisine yöneltilen suçlamaları şöyle yanıtladı: 
“ İzlemiş olduğunuz CD’de bayanın üzerine gelen köpekler, benim ikametimin içerisinde bulunan ve bana ait köpekler değildir. Bu köpekler sokak köpeğidir. Ancak ben sokak köpeklerinin, beledi- yenin bakım evleri olmadığı için bütün ihtiyaçlarını karşılamaktayım. Evimin önüne maya koyarım ve hastalandıkla- rında veya sakatlandıklarında veterinere götürüp, bakımlarını da ben yaparım, Hakkımda beraat kararı verilmesini istiyorum.” 

MÜŞTEKİ TANIK 

Mahkemenin müşteki sıfatıyla davetiye çıkardığı, ancak tanık olarak dinlediği Mehmet Şanlı ise CD’de görülen köpeklerin Ağvalı’ya ait olduğunu iddia a etti. Şanlı, ayrıca belediyenin haftada bir hizmet veren barınağı bulunduğunu söy- ledi. 

Mahkeme, Selma Ağvalı’ya 30 gün adli para cezasına çarptırdı. 30 günlük ceza günlük 20 liradan 500 lira olarak hesaplandı. 

BELEDİYENİN GÖREVİ 

Duruşma sonrasında kararı değerlendiren Selma Ağvalı, normalde belediyenin yapması gereken görevi yerine getirdiğini, aç ya da hasta olan köpeklerin yardımına koştuğunu belirtti. 

Köpekler kendisine ait olmadığı halde duruşmada kendisine “mama veriyorsan ve tedavi ettiriyorsan sahiplenmiş oluyorsun” dendiğini vurgulayan Ağvalı, üçüncü kez para cezasına çarptırıldım” dedi. 

Duruşmada, kendisinen şikayetçi olan belediye yetkilisinin, belediyeye at sürekli açık bir barınak olduğunu ifade ettiğini vurgulayan Ağvalı, “Ancak böyle bir şey yok. Haftanın iki günü öğleden sonra açık olan ve sadece kısırlaştırma işlemi yapılan bir yer var. Bu doğru değil” diye konuştu. 

Ağvalı daha önce de sokak köpeklerinin başıboş gezmesine izin verdiği gerekçe- siyle 400 ve çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle de biri 330, diğeri 400 liralık iki ayrı para cezasına çarptırılmıştı. 

TEHDİT DURUŞMASI ERTELENDİ 

Para cezalarının yanı sıra kendilerine karşı bir yıldırma politikasının izlendiğini ve tehditler aldığını anlatan Selma Ağvalı, ayrıca evinin camlarının kırıldığını belirterek, kendisinin de bu kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi. 

Bununla ilgili davanın da aynı gün görüldüğünü vurgulayan Selma Ağvalı, duruşmanın eksik katılım olması nedeniyle ertelendiğini kaydetti.