Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu’nun, Hayvan Hakları Kanunu’nda yer almasını istediği taleplerinden oluşan videoları, önceki akşam saat 21:00’de delegasyonun @yasamaizleme Twitter hesabından #OnlarınSesiOlun etiketi ile yayımlanarak çok sayıda ünlü ismin de desteğiyle gündemde 1. sıraya yükseldi. 

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, TBMM’de kanun yapım sürecini takip etmek ve müdahil olmak, hayvanlar lehine yasal düzenlemeler yapılmasını sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk defa 400’e yakın STK’yı bir araya getirerek bir çatı oluşturdu. Çağdaş bir Hayvan Hakları Kanunu’nun hayvanlar lehine maddelerle yürürlüğe girmesi için 3 seneye yakın bir zamandır mücadele eden delegasyona, Nilüfer, Ezgi Mola, Eda Ece, Aslı Enver, Burcu Güneş, Mine Tugay, Özge Özpirinçci, Dolunay Soysert, Fuat Güner, Sedef Avcı, Engin Hepileri, Prof.Dr. Bengi Başer, Gürgen Öz ve Hande Doğandemir de çektikleri videolar ile destek verdiler. Delegasyonun paylaşımları ünlülerin verdiği destek sayesinde Twitter gündeminde birinci sıraya yükseldi.

AKP Grubu tarafından hazırlanan ve bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak kanun teklifinin, 12 Şubat Cuma günü Meclis Başkanlığı’na gelmesi bekleniyor.

2012’den beri yoğun bir şekilde hayvanların gerçek anlamda haklarını koruyacak bir kanunun çıkması için güç birliği içinde mücadele eden tüm STK’lar, gönüllüler ve vicdan sahibi insanlar bu kanunun doğru düzenlemelerle çıkmasını umuyor. Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, ilgili yasal düzenlemelerin yapılıp yürürlüğe girinceye kadar olan süreçte etkili olmak için her aşamasında müdahil olacağını duyurdu.