Arifiye Boğazköy Muhtarı Ayhan Ömer Odabaş, taşımalı sistemle Nuruosmaniye Süleyman Gülsüm Odabaş ilköğretim okuluna giden öğrencilerin kullandığı yoldaki heyelan bölgesinin tehlike saçtığını belirterek, önlem alınmasını istedi.

Muhtar Odabaş yaptığı açıklamada, Doğançay HES 2 Boğazköy tesisleri ile Doğançay İlkokulu arasındaki yolun yaklaşık bir kilometrelik kesiminde  kış aylarında sık sık heyelan meydana geldiğini ve taş düşmesi nedeniyle yolun zaman zaman kapandığını anlattı. Başta taşımalı eğitimle Nuruosmaniye Köyüne giden çocuklar olmak üzere yolu kullanan herkesin can güvenliğinin tehlike altında olduğunu vurgulayan Odabaş, sorunun çözümü için dilekçe yazarak önlem alınmasını istediğini, ancak Büyükşehir Belediyesi'nden gelen yanıtın tatmin edici olmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nden gelen yanıtta, "Söz konunu bölgede yapılan incelemeler sonucu her hangi bir yatay-düşey trafik işareti eksikliğine rastlanılmamıştır.Başkanlığımız yapım,bakım ve onarım sorumluluk ağındaki bahse konu yol için alternatif güzergah arayışları çalışmalarına başlanmıştır" denildiğini vurgulayan Odabaş, şöyle devam etti:
"Verdiğim dilekçenin cevabı yukarıdaki gibi, çok şaşırdım.Dilekçede kayan bölgedeki taşlardan bahsettim cevapta tabelaları kontrol ettik eksik yok bilgisi verildi. Güzergah çalışması biraz umut verici ama Demirköprü Doğançay okul önüne kadar Geyve sınırı diyorlar.Kasis talep ediyoruz Uygun görülmüyor, merkezde ise kasis olmayan cadde yok.".