Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2018 yılında yaşları 15 ile 17 arasında değişen S.A., E.A., S.A. ve L.Y. adlı 4 çocuğa tecavüz etmek ve fuhuşa zorlamak iddiaları ile yargılanan A.B., C.H., M.Y., M.A. ve M.B. adlı kişiler hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Viranşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  Sanıklar, "Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "çocuğa karşı cinsel taciz" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarıyla yargılanıyor.

5 Şubat 2020 tarihinde görülen davanın 2. duruşmasında tahliye edilen M.A., A.B., C.H., M.B ve A.Y. duruşmaya katılmazken, sanık avukatları ve mağdur avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mağdur çocukların avukatları savunmalarında sanıkların tutuklanmasını, dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme sanıkların tutuklanma talebini reddederek, mağdur çocukların kemik yaşlarının tespit edilmesini ve dosyadaki eksik hususların giderilmesine karar verdi.

Duruşma, 16 Aralık'a ertelendi. (ETHA)