Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğ basın toplantısında, Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtının daha uygn yere taşınması için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu.

Keleş, Kent Meydanına konulan Çaykur Satış Ofisi ile ilgili yapılan eleştirileri yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı'nın "atıl bir köşeye koyduk' savunması yaptığını hatırlatarak, "Arkadaşlar, Sayın Yüce Atatürk Anıtının hemen yanı başındaki alanı “ATIL ALAN” olarak tanımlıyor" dedi.

Kendilerinin de aylardır anıtın bulunduğu bu alanın atıl olduğunu dile getirdiklerini ifade eden Keleş, "Şimdi bu alana dair kendileri de aynı ifadeleri kullanmaktadır. Bir an evvel Atatürk anıtının olması gerektiği yerine taşınması gerekmektedir. Bununla ilgilide gerekli adımların atılarak bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm

İzmir'de yaşanan depreme değinen ve CHP Sakarya olarak götürdükleri yardımlar hakkında bilgi veren Ecevit Keleş, depreme karşı alınan önlemlerin yetersizliği ve kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda eleştiride bulundu. 

Sakarya'nın deprem açısından  güvende olmadığını ifade eden Ecevit Keleş, şunları kaydetti:

"Asrın felaketinin üzerinden 21 yıl gibi uzun bir süre geçti. Sakarya’da ne gibi önlemler alındı? O günlerde bu afeti atlatmış kaç binamızın yeni bir depremi kaldırabilecek durumda olduğunu biliyoruz? Deprem sonrası yapılan yapıların kaçı gerekli yönetmeliklere uygun şekilde yapıldı?

Biz bu sorulara yanıt ararken Büyükşehir Belediyemiz son meclis toplantısında “Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı” kurduğu bilgisini paylaşıyor. Geçen 21 yılın ardından, konuya ilişkin bir daire başkanlığı kuruluyorsa, buradan anlaşılan depremin çok uzağında kalındığıdır. Kaybettiğimiz bunca zamandan sonra artık tek bir dakika geçirecek lüksümüz kalmamıştır. İvedilikle kentsel dönüşüm yöntemine ve amacına uygun şekilde hayata geçirilmelidir. Bu hususta Cumhuriyet Halk Partisi olarak teknik katkı ile destek olmaya hazırız. Bunun için seferber olmalı ve belediyenin tüm imkanlarıyla bu konuyu bir an evvel hayata geçirmesi gerekmektedir."

Öğretim Üyesinin sözleri

Keleş, Yeni Sakarya Gazetesi'ndeki köşesinde CHP hakkında ağır szöler kullanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Şimşek'le ilgili gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi,

Keleş, bu konuda da şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde, ağza alınmayacak, edepten yoksun ifadeler kullanan Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi olan kişiye ilişkin gelişmelerin takipçisiyiz. Sayın rektör henüz bu konuya dair nasıl bir uygulama yürümekte bilmiyoruz. Ancak yargı başta olmak üzere konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini isterim."