Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2020’de 352 bin 623 ton katı atığın bertaraf edilerek, 60 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak elektrik üretiminin gerçekleştirildiğini, ayrıca bin 801 ton tıbbi atığın bertaraf edildiğini duyurdu.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, katı atık aktarma istasyonlarıyla ilçelerden gelen atıklarında bertaraf edildiği belirtilerek, bölgenin en kapsamlı çevre projesi olma özelliği taşıyan SEKAY’ın tamamlanmasıyla da Sakarya’da değerlendirilmeyen evsel atığın kalmayacağı kaydedildi.

Yenilenebilir enerji kaynakları

Açıklamada şöyle denildi:
"Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığı azaltacak politikalarını yakından takip ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ülke ekonomisine yenilenebilir enerji kaynakları ile katkı sağlıyor, ADASU HES’in yanı sıra Akçay Barajı üzerine kurduğumuz 3 yeni HES ve kısa süre önce çalışmalarını başlattığımız Güneş Enerjisi Santrali projesi ile alternatif alanlara yönelik adımlar atıyoruz. Yenilenebilir kaynaklara yönelik anlayışımızın bir ayağını da katı atıklardan üretilen enerji oluşturuyor. Ülkemizin enerjide yaşamış olduğu dışa bağımlılığı azaltmak ve şehrimizde katma değer üretimleri arttırmak adına ARGE çalışmalarımız devam edecek.”