MedyaYazar - Birinci Basamak Sağlık Çalışanları (BBSÇ) Birlik ve Dayanışma Sendikası, Taraklı'da Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Semih Sert'in sözleşmesini askıya alan İl Sağlık Müdürlüğü'ne tepki gösterdi: "Devlet makamı kişisel hırsların tatmin edileceği bir yer değildir. Devlet makamı hizmet edilecek yerdir."

BBSÇ Birlik veDayanışma Sendikası'nın Sakarya Valiliği önünde yaptığı basın açıklamasında, Dr. Semih Sert'in Taraklı'da baskı ve mobbingle yıldırılmaya çalışıldığı, pez etmeyi anlaşılınca sözleşmesi askıya alınarak işsizlik ve açlıkla tehdit edildiği belirtildi. Sendikasının basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
 

NAMUSLU MEMURLARI TEMİZLEME OPERASYONU

"Taraklı İlçe Hastanesi’nde yaşananlar  insanlık dışı, hukuk dışı uygulamalardır. Günümüzde ülkemiz için  utanç vericidir.  elbette hukuk mücadelemizi vereceğiz. Ancak bu süreç, sadece hukuksal mücadele ile yetinilecek bir süreç değildir.Burada yaşananlar kerhen yaşanmış şeyler değildir. Buraday aşananlar bir çıkar şebekesinin kendilerine engel olarak gördükleri namuslu memurları temizle operasyonudur. İşte görülüyor, arkadaşımız kendisine dayatılan hukuk dışı  işlemlerin parçası olmayı reddettiği için soruşturmalarla yıldırılmaya çalışılmıştır. Geri adam atmayacağı fark edildiğinde ise yeni bir soruşturma açılmış, ifadesi  dahi alınmadan delilleri karartma olasılığı gözününde bulundurularak açığa alınmıştır. Pandeminin başlangıcında alkışlı destekleri şovdan ibaret olduğu buradan  anlaşılıyor. Daha salgın geçmemişken alkış hızı kesilmiş,  Semih Sert soruşturmalarla ezilmiş, en sonunda açığa alınarak işsizlik ve açlıkla tehdit edilmiştir. Bunu kabul etmiyoruz, baş eğmiyoruz, hakkımızı sonuna kadar arayacağız."

BOLAT: EZME VE YILDIRMA POLİTİKASI

Basın açıklamasının ardından konuşan BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Murat Bolat, Dr. Semih Sert'in 'ın sözleşmesini askıya alan İl Sağlık Müdürlüğü'ne sert dille eleştirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın herhangi bir tasarrufu olmamasına karşın yerel idarelerin, sözleşmeleri askıya alma, çalışanları açığa almayı bir baskı, ezme ve yıldırma politikası haline getirdiğini bildiklerini ifade eden Bolat, şunları söyledi:

"Açığa alma, askıya alma işlemlerinin neye göre, kime göre  yapıldığı bilinmiyor. Bir soruşturma açılmış, meslektaşımız Dr. Semih Sert’in ifadesi dahi alınmadan soruşturmaya dair delilleri karartabilme ihtimali belirtilerek meslektaşımız sözleşmesi  askıya alınmıştır. 

Açıklamamızda vurguladık, memleketimiz, dünya 90 gündür bir pardemi sürecinden, küresel salgın sürecinden geçiyor. Dünyanın her tarafında sağlıkçılar alkışlanıyor.  Ülkemizde de sayın Cumhurbaşkanının öncülük etmesiyle sağlıkçılar birkaç gün alkışlandı. Ancak bu alkış desteğinin en azından yerel idarelerce benimsenmediğini, önemsenmediğini  görüyoruz. Koskoca Sağlık Bakanı her gün televizyonlara çıkıyor, tedbirler konusunda uyarıyor, rakamlar veriyor fakat Sakarya’nın İl  Sağlık Müdürü bir sağlıkçıya, bir doktara en fazla ihtiyaç duyulan dönemde, birilerinin kişisel hırslarının aleti olarak  o arkadaşımızı görevden alıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bakın elimde yüzlerce Dr.. Semih Sert’in hastalarına ait imzalar var, “Bize doktorumuzu geri verin” diye. Şimdi nereden nereye geldik düşünebiliyor musunuz, ‘her vatandaşın bir aile hekimi olacak, herkes hekimiyle aile gibi ilişki kuracak’ tan insanları aile  hekimlerinden mahrum eden bir noktaya gelmiş durumdayız."

"AKLINI BAŞINA ALMA ZAMANI"

"Buradan Sakarya İl sağlık Müdürünü uyarıyorum. Aklını başına almanın zamanı gelmiştir. Bakın pandemi artık büyükşehirlerden anadolunun içlerine doğru yayılmaya başladı. Bugün bırakın bir sağlıkçıyı incitmeyi, üzmeyi; onlara en fazla ihtiyaç duyduğumuz, en fazla el üstünde tutmamız gereken bir dönemdeyiz. Bunu kabul etmiyoruz. Devlet makamı kişisel hırsların tatmin edileceği bir yer değildir. Devlet makamı hizmet edilecek yerdir. Dr. semih Sert yalnız değildir. Semih Sert yalnız kalmayacaktır. bugün bir başlangıç.  Bugün İstanbul’dan, Ankara’dan, Izmir’den, Balıkesir’den Kocaeli’nden gelen meslektaşlarımız, Semih Sert’in en azından bu seferlik temsilen yanında olduklarını vurgulamak için buradalar. Gelemeyen onlarca il oluğunu biliyoruz. Bu sebepten  ötürü, öncelikle Sakarya’nın yeni valisine görevinde başarılar diler, hayırlı olmasını dilerken, bu aksaklıkları, bi kişisel hataları gözönünden bulundurması gerektiğini önemle vurguluyoruz. Semih Sert yalnız değildir.”

Basın açıklamasında Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz ve Sakarya Kent Çalışma Derneği Av. Zafer Kazan da hazır bulundu.