Kocaali'nin Koğukpelit Mahallesi'nde bozuk yolldan kaynaklanan trafik kazası sonrasında açıklama yapan mahalle halkı, yeterli hizmet vermediği gerekçesiyle Kocaali Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Mahalleli adına açıklama yapan Mete Alemdar, mahalle yollarının kullanılamaz halde olduğunu belirterek, "Bugün yaşanan kaza da peyelan ya da trafik sıkışıklığı veya sürücü hatasından değil, yolun 20 yıl gibi uzun süredir bakımının yapılmaması ve son günlerde yağan aşırı yağış nedeniyle mahalle yollarının kullanılmaz hale gelmesidir" dedi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kocaali Belediyesi'nin kullanılamaz hale gelen yolları görmezden gelerek, görevlerini yerine getirmediğini ifade eden Alemdar, "Bize İstanbul ya da Düzce Belediyeleri mi bize hizmet edecek, yolumuzu onlar mı yapacaklar anlamış değiliz. 

Biz bu ilin ve ilçenin sakinleri değilmiyiz?" diye sordu. 

Fındık sezonunu süresince sürekli kazalar yaşandığını anlatan Alemdar, "Bugün yine bir arkadaşımız otomobili ile şarampole yuvarlanmaktan son anda kendini kurtardı.  İş zamanı bu güzergahı işçi taşıyan araçlar çok sık kullanmaya başladılar. 

Bir araç yoldan çıkarsa, Şarampole yuvarlanırsa ve can kaybı yaşanırsa bunun sorumlusu kim olacak? Şu an farklı bölgelerde yol çalışması yaılpmaktadır. Bizim yaklaşık 3 kilometrelik bir yolumuzu yapmayan, yapamayan anlayışı nasıl değerlendireceğimizi bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yetkililere sesleniyoruz;  

Mete Alemdar sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Koğukpelit mahallesini  unutmayın. Bu bölgede bu ilin bir mahallesi.  Mahallede yaşayan insanlar var.   Bu mahallede  insanlar işlerine giderken, fındık bahçelerine giderken güvenli bir şekilde gitme hakları var. 

Sn. Yüce’ye ve Acar’a basınımız aracılığıyla birkez daha sesleniyoruz!  3 yada 4 kilometrelik bir yolu yapamayacak kadar bütçeniz yoksa açıkça ifade edin.  Bizden, Koğukpelit mahallesi sakinlerinden para talep etsinler ve yolumuzu yapsınlar.  

Biz bunada razıyız. Her günacaba bir araç yoldan çıktı mı, fndık bahçesine yuvarlandı mı, insanlar zarar gördü mü  diye tasalalanmaktan bıktık. Evimizde huzurlu bir şekilde oturmak, bahçemizde tasalanmasan çalışmak  istiyoruz.  

Fındık bahçelerimize  huzurlu bir şekilde gitmek istiyoruz. 

Yetkililer yıllardır yolumuzla ilgili bizlere söz verdiler.Yyetkililerin verdikleri sözlerin yerine getirmelerini bekliyoruz."

(Haber ve fotoğraflar: Şerif Sarı)