Yüce, “Lütfen gölümüzü kirletmeyelim, atıklarımızı doğaya atmayalım, Yaptığımız bu çalışmalarda gördük ki göldeki pisliğin en büyük kaynağı; insan eli ile atılan katı atıklardır”  dedi.

KAYNAKLAR YOK  OLUYOR
►Ancak, TEM ile  D-100 karayolu arasında sıkışan ve buradan kaynaklı  kirliliğe maruz kalan Sapanca Gölü için en büyük tehlike, gölü besleyen yeraltı su kaynaklarının bulunduğu Samanlı Dağları’ndaki yapılaşma ve kaynaklar üzerinde kurulan çok sayıda su fabrikası...

KIRKPINAR’DAKİ TELEFERİK
►Son 20 yılda Samanlı dağlarında büyük artış gösteren yapılaşmayı teşvik edecek projeler de hız kesmeden sürüyor. Pandemi öncesinde kentin gündemine oturan, iktidarın da desteklediği  teleferik projesi buna bir örnek. Bu nedenle,  bunlar önlenmeden, mıntıka temizliğiyle gölü kurtarmaya çalışmak, hocanın göle maya çalmasını andırıyor.

KİMLER KATILDI?
►Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin, ülkenin  en önemli içme suyu kaynakları arasında yer alan Sapanca Gölü ve çevresinin kirletilmesine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği temizlik çalışmasına Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sivil Toplum Örgütleri, Büyükşehir ve Saski bürokratları, Meclis üyeleri, çevreci vatandaşlar katıldı.