Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Mardin’in Nusaybin ilçesinin Fırat Mahallesi’nde bulunan Toplu Konut 7. Etap’a giren bir polis, küçük yaştaki çocukları gözaltına almaya çalıştı.

Videoda polisin havaya ateş ettiği ve “Kaçma lan” diye bağırdığı duyuldu. Bu sırada çocuklar korkuyla kaçarken, zihinsel engelli olduğu öğrenilen 8 yaşındaki B.E. olduğu yerdeki bina girişine saklanmaya çalıştı. Polis, B.E.’yi elbisesinden tutarak “akrep” diye bilinen polis aracına doğru götürdü.

Balkonda olan bazı insanların, B.E.’nin zihinsel engelli olduğunu belirtmesine rağmen polis, çocuğu araca doğru götürmekten geri durmadı.

Çevredeki yurttaşlar olaya tepki gösterirken, polis sokağa çıkma yasağı olduğunu söyledi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, B.E. yaşadığı korkudan dolayı altını ıslattı. B.E.’nin annesi de çocuğun olaydan sonra saatlerce titrediğini söyledi.

POLİS GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ, HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Olayla ilgili Nusaybin Kaymakamlığı da bir açıklama yayınladı. Açıklamada, polis memurunun görevden el çektirildiği ve olay hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

Kaymakamlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“24 Nisan 2020 Pazar günü ilimizde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde devriye görevi ifa eden ekibimize bir grup tarafından taş atılmıştır. Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak;

Söz konusu Polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”