Rize'nin Kendirli Beldesi ve beldeye yakın Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığının tavsiyesiyle karantina altına alındı.

Rize Valiliği'nin duyurusuna göre bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulacak, giriş çıkışlara izin verilmeyecek.

Valilik duyurusunda "Yine muhtarlar üzerinde bu bölgede tüm evlerdeki ateş,öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alınacak yada gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın,market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir," denildi.

Öte yandan 'çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında' sokağa çıkışlar da ikinci bir karara kadar sınırlandırıldı.

KENDİRLİ BELEDİYE BAŞKANI BELDENİN SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ

Dün yaşanan ölümlü olay sonrası 3 yeni vakanın ortaya çıktığını belirten Kendirli Belediye başkanı Alaattin Serdar, beldenin sağlık taramasından geçirilmesini istedi.

Beldede yeni 3 vakalarının olduğunu açıklayan Serdar; “Dün bir köyümüzde 1 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Hastanede durumu ağır olan bir vakamız daha var. Ayrıca 3 köylü vatandaşımız da virüs olduğu şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ölen vatandaşımız beldede esnaflık yapan bir vatandaşımız olması dolayısıyla birçok insanla ve dolayısıyla camiye giden ve burada da insanlarla iletişim kuran birisi. Bu durum beldemizde paniğe neden oldu. Yapılması gereken tek seçeneğimiz vardı oda Beldemizin karantina altına alınması ve vatandaşlarımızın sağlık taramasından geçirilmesi. Sağlık Müdürlüğü yetkililerini aradım ve tedbirler alındı gerekli çalışmalar başladı" dedi.
Ayrıca Serdar, "Vatandaşlarımızın sakin olması yetkililerin uyarılarını dikkate alması ve evden çıkmamalarını istirham ediyorum” diye konuştu.