Proje hakkında bilgiler veren Sakarya Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) müdürü Prof. Dr. M. Çağlar Özdemir, SAMİB işbirliğinde yürütülecek olan projenin amacının Sakarya’da üretim sürecinde kullanılan makinelerin, Sakaryalı tüm üreticiler tarafından kolaylıkla görülebilir ve ulaşılabilir olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Özdemir, bu sayede üreticilerin elinde olan makinelerin bir internet platformuna aktarılarak görünürlüklerinin artırılacağını da ifade ederek; “Böylece üretim için herhangi bir makineye ihtiyaç duyanlar, bu platform üzerinden kimde ne makine olduğunu kolaylıkla öğrenebilecek. Aynı zamanda atıl durumdaki makinelere yeni iş fırsatları oluşturulacak.” şeklinde konuştu.

Özdemir, MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğini almaya hak kazanan projenin sadece SESAM ve SAMİB birlikteliği ile değil, tüm sanayici ve imalatçıların da desteği ile yürütüleceğine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Biz SESAM olarak gerekli altyapıyı oluşturuyoruz. Ancak bu proje Sakarya’da üretim yapan herkesin desteklemesini beklediğimiz bir projedir. Oluşturacağımız internet platformuna ne kadar çok makine kaydı yapabilirsek sistem o kadar etkin işleyecektir. Sonuç olarak Sakarya’nın, sanayi sektörü açısından var olan kendi potansiyelini daha etkili ve verimli şekilde kullanmasını ve üretim kapasitesini artırmasını bekliyoruz”.

SAMİB başkanı ve OSBÜK (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu) yönetim kurulu üyesi Günay Güneş ise, üniversite-iş dünyası işbirliğinde yeni bir projeye daha start verdiklerini belirterek, projenin devreye girmesinden sonra da sürekli kendini yenileyen ve güncel bilgiler veren bir yapıda olacağını söyledi.

Günay Güneş, Sakaryalı makinecilerin mevcut bilgi ve üretim potansiyelinin, kişilerin networklerinde sınırlı kalması yerine bir platform üstünden bu bilgi ve potansiyeli yönetebilmeyi hedeflediklerini ifade ederek şu bilgileri verdi: “Sakarya makine parkının tespiti ve kayıt altına alınması için gerekli duyuruları yaptıktan sonra saha çalışması da yaparak 3 ay içerisinde projeyi çalışır hale getirmeyi planlıyoruz. Önce kendi içimizde ekonomiyi sağlayıp çevremize de faydalı olacağımız sürekli çalışan bir model oluşturacağız.”.