Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'da sağlık yatırımlarının aralıksız devam ettiği belirterek, bunların yanı sıra Acil Durum Hastanesi kazandınmak için girişimlere başlayacaklarını söyledi. Yavuz, hastane inşaatını Sakaryalılar tamamladığı takdirde mefruşat, teçhizat, ekipman ve personel ihtiyacının Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağını kaydetti. 

Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son aylarda Kadın Doğum Hastanesi ile Ferizli Hastanesinin hizmete girdiğini, Bin Yataklı Şehir Hastanesi'nin inşaat ihalesinin kısa süre içinde tamamlanacağını, birkaç aya içinde toyota ve Pamukova hastanelerinin de hizmete gireceğini belirtti. 
Sakarya'nın deprem bölgesinde yer aldığına işaret eden Ali İhsan Yavuz, kente ayrıca bir Acil Durum Hastanesi kazandırmayı amaçladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde yaşadığımızı da hesaba katarak ‘Sakarya'ya bir Acil Durum Hastanesi de kazandırabilir miyiz?’ diye; Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızla birlikte bir süredir istişare ediyor, zemin yokluyoruz.

Bunun için bugüne kadar Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca,Türk İş Başkanı Sayın Ergün Atalay abimiz, SATSO Başkanı  Sayın Akgün Altuğ, Sağlık İl Müdürümüz Sayın Aziz Öğütlü ve diğer birçok kişi ile uzun görüşmelerimiz oldu.

Bugüne kadar kiminle görüştüysek bunun bir ihtiyaç olduğunu, ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarını dile getirdiler. Sağlık Bakanımız; şehir olarak inşaatı yapmamız halinde mefruşat, teçhizat, ekipman ve personel anlamında elinden gelenin fazlasını yapacağını dile getirdi.

Biz de bugün Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye ve İl Başkanımızla birlikte, bu işi ete kemiğe büründürebilme adına Sayın Valimizi ve ardından da Sayın SATSO Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Çarşamba günü ise Ankara'da bir dizi ziyaretlerimiz olacak.

Sağlık alanındaki yatırımlara güçlü bir boyut kazandırmak üzere, birlik içinde böyle bir adımı atma yolunda bizi motive eden, destek veren ve verecek olan herkese ve hassaten meseleyi son derece müspet şekilde ele alan basın camiamızın kıymetli mensuplarına teşekkür ediyoruz."