Sakarya'ya yayın yapan TV 264 Televizyonu, kış mevsimiyle birlikte artış gösteren arızalara bağlı elektrik kesintilerini, mum ışığında gerçekleştirilen canlı yayınla protesto etti ve dağıtım şirketini önlem almaya çağırdı.

Mum ışığı aldında yayınlanan Gazeteciler Soruyor' adlı programın moderatörü ve TV kanalının sahibi Zafer Tokuş, program sonrasında yaptığı açıklamada  "Sakaryalının elektrik kurumuna olan tepkisini gündeme getirmek istedik ve mum ışığında program yaparak  bunu gerçekleştirdik” dedi. 

Tokuş, programın açılışında yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

 “Aslında böyle bir romantik hava oluşturmamızın sebebi son aylarda biz Sakaryalıların çokça alışık olduğu bir manzara özellikle bu mumlar, sürekli olarak hayatımızın olağan bir parçası. Çünkü artık bıktıran elektrik kesintileri nedeniyle mumlar, floresan lambaları, aküler, jeneratörler Sakaryalıların bir vazgeçilmezi oldu. Sakarya’da artık bütün evlerde mumlar var. Burası Adapazarı her an elektrikler kesilebilir. Geride bıraktığımız günlerde Sakarya’da yağan kar sonrasında birçok ilçe ve bölgede elektrikler kesildi. Elektrikler kesilince binlerce Sakaryalı şuan ki görülen manzara ile saatlerini, kış gecelerini geçirmek zorunda kaldılar. Sakaryalılar 21’inci yüzyılda elektriksiz günler yaşıyor.”