Şehir Kulübü Başkanı Murat Demircioğlu, görevde oldukları 2 yıl içinde derneğin mali yapısını düzelttiklerini belirterek, “Şehir Kulübünü kuruluş felsefesine uygun hale getirmek, sosyal ve kültürel açıdan şehrimize daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir döneme girdik” dedi.

Murat Demircioğlu, dün akşam dernek lokalinde gerçekleştirdiği basın buluşmasında göreve kaldığı süreç ve bundan sonraki hedeflere ilişkin bilgi verdi.

Türkiye’nin koronavirüs salgını başta olmak üzere ekonomi, Suriye, Azerbaycan, Ege, DEAŞ, PKK gibi birçok sorunla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Demircioğlu, Yaşadığımız şehir ve bölge jeolojik yapısı ile deprem tehdidiyle beraber yaşamamıza sebep oluyor. Bütün bu ve benzeri sorunlara rağmen hayat devam ediyor. Bu nedenle hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Bu anlayışla başkanlığını yaptığım Şehir Kulübünü kuruluş felsefesine uygun hale getirmek, sosyal ve kültürel açıdan şehrimize daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir döneme girdiğimizi siz değerli basın emekçilerinin ve kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum” dedi.

TAHSİL EDİLEMEYEN BORÇLAR

Demircioğlu, dernek yönetiminde oldukları sürece ilişkin ise şunları söyledi:

“2018 yılında yapılan genel kurulda yönetimi devraldık. Tahsil edilemeyen borçlara rağmen iyi bir geliri olması lazımdı. Ancak yaptığımız muhasebe incelemesi gelirlerin kaydında ve harcanmasında karışıklıklar olduğunu gösterdi. Yaptığımız çalışmalarla önce kulübün mali yapısını düzelttik. Gelir ve giderlerini şeffaf hale getirdik. Tek sorunumuz geçmiş yönetimin, yönetim kurulu başkanının bir yakınına kiraya verdiği, kontratı bile bulunmayan çok cüzi bedelli Şehir Restorandır. Yasal ve etik olmayan bu sorunu da yakında çözeceğimizi umuyorum.”

KÜLTÜR MERKEZİ-BULUŞMA NOKTASI

Yönetimi devraldığımız günden itibaren kulüp binasını sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine açtık. Kulübümüzü kuruluş gayesine uygun olarak bir kültür merkezi ve sosyal hayatı canlandıran bir buluşma alanı haline getirdik. Kısıtlı imkanlarımızla ve üyelerimizin desteği ile öğrencilere burs vermek, cezaevindeki mahkum kadınlara yardım göndermek, salgın esnasında yalnız yaşayan yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak gibi faaliyetlerimiz oldu.

YENİ DÖNEM

Yeni dönemde bu ve benzeri sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi daha organize bir şekilde yapacağız. Bunun için üyemiz olan gençlerden oluşan gönüllü çalışma grupları oluşturuyoruz. Bir anlamda derneğimizi gençleştiriyoruz. Kısaca kulübümüzün imkanlarını arttırarak halkın hizmetine sunuyoruz.

Kulübümüzün bünyesinde bulunan lokalimizi bu amaçla siz değerli basın emekçilerine, sağlık çalışanlarımıza, emniyet mensuplarına ve öğretmenlerimize indirim uygulamaya karar verdik.”