T54'ün haberinde yer alan iddialar şöyle:

2017 yılında Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na aylığı 550 liradan büyük bir iş merkezini Mesleki Sınav Merkezi olarak kullanmaz üzere kiraladı. 10 yıllığına kiralanan MSM binasında bir süre SESOB tarafından mesleki belgelendirme sınavları yapıldı. Ancak daha sonra SESOB Başkanı Hasan Alişan bu sınavların büyük bölümünü yüzde 95 hisseye sahip olduğu İNPEC Eğitim Belgelendirme Ltd. Şti üzerinden yapmaya başladı.

SESOB Mesleki Sınav Merkezi ile aynı adreste faaliyet gösteren İNPEC’ten belge alanlar, İNPEC’i SESOB’un bir kuruluşu olarak görürken, SESOB Başkanı Hasan Alişan şirketin kendisine ait olduğu bilgisini kamuoyundan gizledi.

Yeni belgelendirme sistemine giren mesleklerin sınav yetkilerini SESOB’un gücünü kullanarak İNPEC firmasına alan Hasan Alişan SESOB’un şirketteki yüzde 3’lük hissesini son sermaye artırımıyla yüzde 0.3’e düşürdü.

Cuma günü SATSO’nun Stratejik Plan lansman toplantısında Sakaryaspor adına kurulan yöresel Pazar için “utanç verici kasaba alışkanlığı” çıkışı yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan hafta sonu İNPEC firmasını apar-topar Serdivan’a taşıdı.