Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek Unkapanı Meydanı projesinin temeli atıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Blediye Başkanı Ekrem Yüce, "Yeraltı şadırvanları, meydan ve minibüs duraklarını kapsayan ve toplamda bin 500 metrekare alanda gerçekleştirilecek düzenleme ile Unkapanı Meydanı bir yaşam merkezi haline gelecek” dedi.

Yüce, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz bu meydanın en önemli yapılarından biri Tozlu Cami. Yapılacak düzenlemeler ile öncelikle Cuma günleri halkımızın rahatlıkla ibadet edebileceği bir alan oluşturacağız. Meydanın altında bir şadırvan inşa edilecek. Bu çalışma ile meydanın bağlantı yolları ve çevresi de düzenlenecektir. 500 metrelik Çeşme Meydanı güzergahı ve 400 metrelik Soğanpazarı güzergahı olmak üzere 900 metrelik bir güzergahta kaldırım ve aydınlatma çalışmaları gerçekleşecektir. Unkapanı Meydan düzenleme projemizin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Temel atma törenine AKP Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AKP İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il müdürleri, oda başkanları, basın temsilcileri, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile bölge esnafı katıldı.