Sebahattin Karasakal, muhalefetin çiftçi borçlarını silme vaadinde bulunduğunu, ancak bunun yasal olarak mümkün olmadığını söylemesine tepki gösteren Ahmet Aya, ‘Yalan söylüyorsun’ diyerek, kürsüye yürüdü. Araya girenler tarafından sakinleştirilen Ahmet Aya, borçları silme vaadinde bulunmadığını, faiz indirimi ve yapılandırma sözü verdiğini söyledi.

Ahmet Aya konuşmasında yönetimi, Adapazarı Şeker Fabrikası döneminde ekim alanı dışından getirilen pancarlar işlendiği gerekçesiyle Şeker Kurulu tarafından verilen 70 milyon liralık borcun silinmesi için hiçbir girişimde bulunmamakla suçladı. Karasakal, bu eleştiriye ‘O cezalar verildiğinde sen de vardın” diye savunma yaptı ve konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini iddia etti. Karasakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konunun incelenmesi için talimat verdiğini de ifade etti.

Divanın, faaliyet raporunu okumak üzere kürsüye gelen Karasakal’ın uzun süre konuşma imkanı bulmasına karşın diğer adaylar Ahmet Aya ve Yılmaz Er’e sadece 3’er dakika konuşma süresi verilmesi tepkiyle karşılandı. Ahmet Aya, eleştirilerini hızla konuşarak bu süreye sığdırmaya çalıştı. Yılmaz Er kürsüye geldiğinde ise Karasakal’ı destekleyen üyeler koro halinde ıslık çalarak, konuşmanın duyulmasını engelledi.

Kongrenin en renkli anlarından biri de yönetim tarafından ortaklara mont dağıtılmasıydı. Mont dağıtıldığını duyan üyeler, dağıtımın yapıldığı araca doğru hamle yapınca izdiham oluştu.