İnternetin neredeyse her alanda oldukça yoğun olarak kullanıldığı günümüzde, fiziksel kartların miladını doldurmaya doğru gittiğini fark etmişsinizdir. Bundan dolayı geleneksel sistemlere sahip olan bankalar bile bazı alternatifler yaratmaya çalışıyorlar. Ne var ki geleneksel sistemlere sahip olan bankaların işleyiş süreci, diğer alternatiflere göre oldukça hantal. Üstelik kişisel bilgilerinizi tüm detayları ile almaları da, geleneksel bankaların, çok güvenli olsalar bile, güvenlik açıkları durumunda şüphe oluşturmalarına sebep olmaktadır. Bundan dolayı benim gibi pek çok kişinin yeni nesil, ücretsiz, kişisel bilgiler talep etmeyen ve güvenli olan bir sanal kart arayışı içerisinde olduğunun farkındayım. Bir süre önce deneyimlemeye başladığım ücretsiz, depozitosuz ve masrafsız sanal kart Paykwik ile ilgili gözlemlerimi bu yazı aracılığı ile size aktarmaya karar verdim. Sizin de böyle avantajlı bir kart seçeneğine ihtiyacınız varsa, yazımın devamına mutlaka göz atın!

Tamamen Güvenli & Hızlı ve Güvenli! Peki Ama Nasıl?

  1. Paykwik’in pek çok avantajını duyduğumda, bu yüksek düzeydeki avantajların nasıl sağlanabildiği konusunda şüpheye düştüm ve küçük bir araştırma yaptım. Kişisel bilgilerin ya da verilerin mi alındığını araştırdığımda ise, böyle bir şeyin de olmadığını fark ettim. Yaptığım detaylı araştırmalar sonucunda, Paykwik güvenilir mi sorusuna tatmin edici bir şekilde kesinlikle evet diyebiliyorum. Bireysel olarak deneyimlemeye devam ettiğim kartın, güvenilir olmama gibi bir şansı yok. Çünkü kartın alt yapısında bana dair hiçbir kişisel veri bulunmamakta. Kartı satın alım sürecimde, onaylama sürecimde ya da kullanma sürecimde yetkililer ya da sistem tarafından benden hiçbir kişisel veri aktarmam beklenmiyor. Bu sayede kimliksiz bir kartı yüzde yüz güvenli bir şekilde kullanırken, internet sitelerinin kart bilgilerini kaydetme gibi senaryolarından korkmama gerek kalmıyor.
  2. Paykwik’in limitini kendim belirliyorum. Avantajlı paketler ile Euro üzerinden limit belirlemek, aslında döviz kuru incelendiğinde, benim için bir yatırım görevi bile görebiliyor kimi zaman. Sanal kartım içerisinde gittikçe değeri artan param sayesinde, paramı saklama alternatifim de ortaya çıkıyor. Yaptığım araştırmalar bana, bu tür ön ödemeli kartlar üzerinden Euro ya da Dolar yatırımı gerçekleştiren pek çok yatırımcı olduğunu fark ettirdi.
  3. seçeneklerine gelelim dilerseniz. Yukarıdaki deneyimlerimden yola çıkarak siz de dilerseniz önce küçük bir meblağ ile kartın güvenilirliğini denemek isterseniz, yapmanız gereken tek şey sistemin resmi internet sitesine gitmek. Buradan canlı destek aracılığı ile limit belirleyebilir ve ardından ödeme bildirimi oluşturabilirsiniz. Üstelik hızlı hizmet verebilmek adına bir kanaldan daha bu işlemler gerçekleştiriliyor. Paykwik whatsapp hattı üzerinden de aynı şekilde limit belirleyerek ödeme bildirimi oluşturmanız mümkün.
  4. Paykwik sistemi üzerinden sanal kart elde ettikten sonra, yurtdışından ve yurtiçinden online alışverişlerinizi çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye başlayacaksınız. Ben Paykwik kartımı kişisel olarak kullanıyorum. Fakat kartın iş yeri için de kullanılması mümkün. Üstelik ön ödemeli kart sistemi olduğundan dolayı bakiye çok kolay bir şekilde kontrol altına alınacaktır. Bundan dolayı bu sistem iş yerlerinde, ofislerde kolaylıkla kullanılabilir.
  5. Paykwik bozdurma seçeneğinizin de bulunduğunu hatırlatayım. Evdeki hesap çarşıya uymayabilir ve kartınıza yüklediğiniz limiti kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken tek şey kalan limitinizi bozdurmak, yani Türk Lirasına çevirmek olacaktır.

Deneyimlerim ölçüsünde söyleyebilirim ki Paykwik bu konuda hiçbir şekilde işleri yokuşa sürmez ya da uzun prosedürler talep etmez. Hızlıca paranızı bozabilirsiniz.